ARTEFAKT - naturen genskabt

26. november 2022 - 25. februar 2023

Værker af Vibeke Glarbo, Britt Smelvær og Jane Balsgaard

De tre kunstnere har tidligere arbejdet sammen i kunstnergruppen Transit, hvis kendetegn var samskabende installationsudstillinger tilpasset det enkelte udstillingssted og ofte med et fælles tema. Således også i Kunstetagerne, hvor Balsgaard, Glarbo og Smelvær har taget udgangspunkt i naturen, både i materiale- og temavalg

 

Det fælles udgangspunkt er en undersøgelse af ’artefaktet’, en menneskeskabt genstand med et praktisk, rituelt eller æstetisk indhold. Artefakter fremstår som en modsætning til det naturskabte, og da et kunstværk er indbegrebet af et artefakt, spørger udstillerne, hvad der sker, når man søger at genskabe naturen i en kunstnerisk sammenhæng? Kan man ved at bruge naturmaterialer bringe kunsten tilbage til naturen og måske ligefrem forene natur og kunst?

 

Jane Balsgaard arbejder med grene og håndgjort papir. I udstillingen viser hun bl.a. en hel sværm af papirflyvere, som svæver over en malet klode, og en samling abstraktioner over skibsformer. Vibeke Glarbo skaber bl.a. en bornholmsk hasselskov midt i Kunstetagernes udstillingslokaler. Dette stykke ”kunstige” natur er tilgængeliggjort ad en gangbro. Britt Smelvær tager afsæt i indsamlede plantedele fra sit sommeratelier på Langeland. Fra bittesmå skulpturer til vægstore tapeter undersøger hun naturen helt tæt på. Udstillingens katalog dokumenterer de tre kunstneres installationer og udkommer derfor først, når alt kan fotograferes.

 

Udstillingen er støttet af Svend Nielsen og Herdis Mygind Fond, Velux Fonden og Mariagerfjord Kommune. Kunstnerne har modtaget produktionsstøtte fra Statens Kunstfond..

 

Omvisninger torsdagene den 1. december, 5. januar og 2. februar kl. 15.

 

Kunstnermøde med Vibeke Glarbo lørdag den 28. januar kl. 11.00. Gratis for kunstforeningens medlemmer, øvrige kr. 50. Billetter i døren.