Kunst- og kulturrejser

Siden 1996 har Mariagerfjord Kunstforening arrangeret rejser til ind- og udland for sine medlemmer. Fokus er på kunst og kultur på den enkelte destination, krydret med god mad og overnatning på dejlige hoteller.

Ikke-medlemmer kan deltage mod ekstrabetaling. 

 

Kunst- og kulturrejser 2023:

KIRKER, KUNST OG KERAMIK I VENDSYSSEL

Onsdag den 24. maj kl. 8-ca. 18. Mødested Hobro Busterminal

Turen er udsolgt.  

 

Vi besøger kirkerne i Østervrå (Arne L. Hansen), Frederikshavn (Michael Ancher) og Fladstrand (Seppo Mattinen). Frokost og omvisning hos keramikeren Gregory H. Miller på Tolne Gjæst-givergaard, før vi kører til Lønstrup og besøger keramikeren Dorte Visby.

 

KUNST- OG KULTURREJSE TIL BREMEN OG WORPSWEDE

Onsdag den 6.-søndag den 10. september

Rejsen er udsolgt. 

 

Årets rejse går til Bremen og den tidligere kunstnerkoloni Worpswede. Bremen er en spændende og smuk by, som stadig bærer præg af at have været den største af Hansestæderne. I dag er den en moderne by, som dog rummer bl.a. en charmerende bydel fra middelalderen og et pragtstykke af et rådhus fra renaissancen. Bremer Kunsthalle rummer en imponerende samling af europæisk kunst og selvfølgelig også Worpswede kunstnerne. Midt i den gamle bydel er et fint, noget mindre museum for Paula Modersohn Becker, en af kunstnerkoloniens centrale skikkelser. Et museum for international samtidskunst ligger på øen midt i floden Weser. På en heldags tur besøges landsbyerne Fischerhude og Worpswede, som fik samme betydning for tysk kunst, som Skagen for Danmark. På hjemturen besøges NordArt i Rendsburg, Europas største kunstudstilling.

 

 

 

Tidligere kunst- og kulturrejser:

2019: Turku og Helsinki, Finland

 

2017: Hansestæder og andet godt på den tyske Østersøkyst

20. - 24. september 2017 

 

2016: Lolland, Falster og Møn med kunsthistorikeren Finn Seidelin

27. - 29. september 2016

 

2015: AMSTERDAM

28. september - 2. oktober 2015

 

2014: FYN - Midt i verden

26. - 28. september 2014.

 

2013: RIGA

26. - 29. september 2013.