Rud Thygesen Arkivet

 Adelgade 26, 9500 Hobro

 

Fra 6.6. og sommeren over, åbent torsdage kl. 14-17.

ARKIVET åbnes gerne efter aftale og uanset antal. Kontakt forperson for ARKIVET, Søren C. Olesen. Tlf: 6080 5645

Gratis adgang og rundvisning.

 

ARKIVET viser tegninger, modeller, fotos, plakater, hædersbevisninger samt væsentlige eksempler på færdige produkter vedrørende møbelarkitektur og design udført af Rud Thygesen alene og sammen med Johnny Sørensen. Herudover er der skiftende udstillinger med andre møbelarkitekter og designere.

 

Der er møbler fra Kongeserien, cafemøbler, stole af ældre og nyere dato, prototyper samt en visualisering af produktionsmetoder, herunder udvikling fra prototype til det industrielt producerbare.
Møblerne findes i tusindvis af kontorer, på ambassader, i børnehaver, i regeringskontorer og i Folketinget. Rud Thygesen og Johnny Sørensen tegnede de nuværende møbler til Københavns lufthavn og har bl.a. udstyret Vaclav Havel’s ”tænketank” i det tidligere præsident palæ.
Møblerne findes på museer i det meste af verden.

 

ARKIVET er indrettet i brygger Bie’s store og fredede lejlighed fra 1859. Lejligheden udgør 1. salen i bryggeriets forhus, en enkel og arkitektonisk smuk 2 etages ejendom, som angives at være tegnet af H.I. Bies ungdomsven arkitekten Vilhelm Dahlerup, mens denne som 22 årig endnu var under uddannelse.


Rud Thygesen blev frem til sin død i 2019 betragtet som dansk møbelarkitekturs grand old man. I over en menneskealder var han sammen med makkeren Johnny Sørensen med til at præge dansk møbeldesign, og de var vel de møbelarkitekter i det 20. århundrede med den største produktion bag sig. Rud Thygesen var fortsat aktiv, efter han med udgangen af november 2009 nedlagde sin tegnestue i København og flyttede den til privatboligen i Rungsted.

 

I forbindelse med lukningen af tegnestuen opstod ideen om at oprette et Rud Thygesen Arkiv i Hobro for på den måde at sikre en fortsat præsentation af hans mange tegninger, modeller og andet materiale fra et langt livs arbejde.


Rud Thygesen stammer fra Hobro, hvor også hans far og bror var arkitekter.

 

ARKIVET er en selvejende institution med offentligt og gratis adgang. Alle er velkomne.

 

ARKIVET henvender sig også til studerende ved arkitekt- og designuddannelserne samt elever i folkeskolen og gymnasiet.