GLAS!!! Dansk, eksperimenterende glaskunst

8. juni 2024 - 21. september 2024

Fernisering lørdag den 8. juni kl. 11.00. Alle er velkomne.

 

Udstillingen præsenterer 12 af Danmarks førende, eksperimenterende glaskunstnere: Stine Bidstrup, Pernille Braun, Ned Cantrell, Steffen Dam, Bjørn Friborg, Micha Karlslund, Morten Klitgaard, Karen Lise Krabbe, Karin Mørch, Jonas Noël Niedermann, Karen Nyholm og Lotte Thorsøe. Alle arbejder med glas i et billedkunstnerisk og skulpturelt felt. 

Udstillingens fornemme line up formidler både den aktuelle diversitet og de strømninger, som peger fremad inden for både den figurative og den abstrakte glaskunst. Deltagerne er valgt for at vise den mangfoldighed, som i disse år udfolder sig på området, hvor glaskunstnerne med eksperimenter inden for både materiale, teknik, udtryk og fortælling udfordrer glassets traditionelle brugsfunktion. I stedet bringer kunstnerne glasset ind i en billedkunstnerisk kontekst, når de skaber skulpturer og installationer af det ”skøre” materiale. 

Udstillingen er generøst støttet af Mariagerfjord Kommune, Statens Kunstfond, Svend Nielsen & Herdis Myginds Fond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

 

Billede: Karen Nyholm. Formørkelse. In the Making, 2021. Foto: Kurt Rodahl Hoppe.