Force Majeure

8. februar 2025 - 31. maj 2025

FORCE MAJEURE er en ny og eksperimenterede dialog mellem 6 kunstnere fra Danmark og Sverige:  Victoria Andersson, Helene Aurell, Anne Mette Edeltoft, Laima Puntule,  Hannah Streefkerk og Anne Maria Udsen, som alle arbejder i spændingsfeltet mellem natur og kultur.

Udstillingen handler om at finde balance og håb, da klimakrisens eksistentielle dimension kræver forandring og omstilling i tanke og handling. Som en del af naturen er vi en del af den skrøbelige og uophørlige proces, der forbinder liv og død. Den umiddelbare oplevelse af naturen står ikke alene, men er koblet til kulturelle traditioner eller naturvidenskabelige tilgange, så naturen bliver en særlig måde at se på, som vi anvender til at kunne fortolke vores omverden. Det kan være svært at skelne mellem, hvad der er naturligt og hvad der er menneskeskabt, da mennesker, kultur og natur er tæt forbundet.

Projektet vil vise forskellige aspekter af menneskets komplekse forhold til naturen og fokuserer på det stadig mere presserende behov for at passe på vores natur og planet. Inspirationen findes i dagsaktuelle emner, såsom klimakrise, global opvarmning og naturens ødelæggelse. Uret tikker, og vi er nødt til at arbejde sammen for naturens, kunstens og kulturens overlevelse, samt for udvikling og frihed.

 

Billede: Victoria Andersson. Platsen, 2023. Broderi. Visualisering